Mitt smultronställe – Ulriksdal. Om ni har vägarna förbi Stockholm i Sommar tycker jag ni ska passa på att bege er ut till Ulriksdal. Där ligger nämligen ett av mina smultronställen – Ulriksdals Handelsträdgård. Där kan man vandra runt länge och titta på växter, krukor och inredning. Barnen uppskattar lekplatsen, de frigående hönsen och glädjen när de kan skörda egna morötter.

Mitt smultronställe - Ulriksdal

Sommartid finns ett stort självplock (Frilandet) av hemodlade grönsaker och sommarblommor. Idag plockade vi med oss morot, rödbeta, Mangold och potatis hem.

Mitt smultronställe - Ulriksdal

På bilden ovan skördar Kevin Mangold. På bilden nedan roar sig Lukas med att lukta, Smaka och känna på jorden. Underbart!

Mitt smultronställe - Ulriksdal

Vill man skörda grönsaker på frilandet lånarman en korg och en kniv  och ger sig ut på de Makalösa odlingarna.

Mitt smultronställe - Ulriksdal

Miljön är fantastisk och väl värd ett besök även om man inte är intresserad av att handla grönsaker. Färger, dofter och vackra ting att njuta av med alla sinnen.  Varför inte koppla av en stund i den flygande sängen belägen mitt på frilandet, bestående av ett helt kuddhav,
och med de allra vackraste solrosor som utsikt

Mitt smultronställe - Ulriksdal

Inne i växthusen finns ett Trädgårdscafé. Här kan man ta en välbehövlig paus. Under vardagar serverar restaurangen  dagligen en vegetarisk buffé där ljuvliga varmrätter, innovativa sallader, soppor och hembakt bröd står på.menyn. Bufféns olika rätter är alltid gjorda på säsongens råvaror.

Mitt smultronställe - Ulriksdal

Har ni inte möjlighet att ta er ut till Ulriksdal men ändå vill ni inspireras att äta mer vegetariskt rekomenderar jag deras Kokbok Slottsträdgården Ulriksdal – Grön mat och njutning från Trädgårdscaféet. Den bjuder på massor av  inspirerande bilder och frestande gröna recept!  Jag kan verkligen rekommendera er att prova laga rödbetsbiffarna…jag lägger ut receptet längst ner i detta inlägg…

Mitt smultronställe - Ulriksdal

Boken passar alla som vill laga mer vegetarisk mat eller som vill få inspiration till gröna tillbehör till exempelvis fisk eller kött. I boken finns lättlagade recept på matbröd,  sallader, soppor, bakverk och varmrätter. Kokboken finns vanligtvis att köpa HÄR för 180kr. För tillfället är den slutsåld men tryck på bevaka så får ni ett mail när den åter är i lager. Under tiden kan ni passa på att laga min absoluta favorit från kokboken – Rödbetsbiffar! Smaklig spis!

Mitt smultronställe – Ulriksdal – Rödbetsbiffar

 

 

Kommentera