Cashback har landat i Sverige.  I USA, Australien och Storbritannien är cashback-systemet sedan flera år tillbaka ett väletablerat återbäringssystem. Cashback innebär att konsumenterna får en procentsats tillbaka när de handlar online.

Med de svenska cashback-tjänsterna Cashbackshopping, Refunder, Cashbacker och Bonusway  får svenska shoppare möjligheten att tjäna in återbäring. Det finns flera hundra anslutna butiker på nätet.

Som E-handelskonsument ansluter man sig till den återbäringssida man vill använda. Mitt råd är att ansluta sig till alla ovan nämnda då dessa har olika butiker anslutna till sig och även återbäringsprocenten kan skilja sig åt.

images

Återbäringssidorna  begränsas inte av ett specifikt erbjudande eller ett visst antal insamlade bonuspoäng. Fördelen är att återbäringen registreras per automatik direkt efter att köpet genomförts i butiken, utan att du behöver göra något själv. Utbetalningen sker dessutom kostnadsfritt till bankkontot via en enkel utbetalningsbegäran. Summorna kan gå från några hundralappar till tusentals intjänade kronor i återbäring om året.

Genom att ansluta sig till återbäringssidorna kan ni  öka ert sparande rejält inom flera olika konsumtionskategorier genom ett enkelt, säkert och praktiskt system. Tjänsten är givetvis helt utan kostnad och pengarna skattefria, då Skatteverket betraktar återbäringen som något de kallar för “sedvanlig rabatt” och sådan är skattebefriad. Man kan jämföra återbäringen med de rabatter som ges till exempel i en vanlig klädbutik och som även de är skattebefriade för konsumenten.

Kommentera