Igår introducerade jag en ny kategori ”minska matsvinnet” med syftet att minska mitt eget matsvinn och uppmaningen till er läsare att hänga på denna resa.  Vi bor på en planet med begränsade resurser, i en värld där många lever långt över våra gemensamma tillgångar. För att komma till bukt med klimatproblematiken är det viktigt att vi alla tar vårt ansvar och gör vad vi kan för att skapa ett hållbart samhälle.

Genom att utgå från säsongens råvaror när ni lagar mat kan ni spara både miljö och pengar. Tycker ni att det är svårt att veta vilka varor som är i säsong? Lugn – Denna tabell guidar er till smarta val när du väljer grönsaker. Guiden gäller färska svenska råvaror odlade på friland.

Tanken är att man ska handla de grönsaker som illustreras under respektive månad eftersom dessa är i naturlig skördetid just vid den tidpunkten.Dessa varor är oftast billigare än varor som inte är i säsong, smakar oftast bättre än importerade grönsaker och eftersom vi väljer närodlade produkter (Sverige) gör vi en insats även för miljön.

 

säsongsguide

Kommentera