Att hitta ekologiska och miljövänliga mensskydd i dagligvaruhandeln är inte lätt. Jag har därför efterforskat om hur man kan få tag på ett prisvärt startkit online.

Jag hittade då detta erbjudande på tampongshoppens hemsida. Det är Gotländska Imse Vimses ekologiska, blommiga tygbindor  av 100% ekologisk bomull.

Ekologiska Tygbindor Startpaket Flower

Tygbindor är tunna, smidiga och sitter säkert på plats i trosan. De knäpps ihop runt trosan med en tryckknapp som håller bindan säkert på plats. Har du bara lite mens kan det räcka med ett ekologiskt trosskydd i tyg som fungerar precis lika bra som en binda. Både dagbindan och nattbindan är förstärkt med ett tunt lager polyuretanlaminerat polyestertyg för större trygghet och mindre risk för genomblödning och läckage.

Startpaketet innehåller 12 blommiga ekologiska tygbindor och trosskydd. Med det här paketet har du det du behöver för att komma igång med att använda ekologiska tygbindor och trosskydd.

Startpaketet innehåller:

– 1 paket Tygbindor Natt Flower (3 st),

– 2 paket Tygbindor Dag Flower (6 st),

– 1 paket Trosskydd i tyg Flower (3 st)

Ordinarie pris för hela Startpaketet är 672 kronor. Just nu säljs det till rabatterat pris 598 kr.

Går vi via återbäringssidan Cashbacker får vi ytterligare 5% rabatt. I detta fall motsvarar det 30 kr.

Väljer ni att prenumerera på tampongshoppens nyhetsbrev via denna länk TampongShopen.se – Gör Mensveckan Snyggare! så kan ni subtrahera bort till 10% till, dvs ca 60kr.

Var landar vi då?

672 kr -74 – 30 -60 = 508 kr

Det kan låta mycket att lägga ut på en gång – men jag kan lova att det är snabbt intjänade pengar om man jämför med traditionella mensskydd. Den stora bonusen är dock att ni är snälla mot er själva och moder jord.

Kommentera