Philips Avent vill genom denna kampanj bidra till att fler mammor donerar sin överflödiga bröstmjölk!

Visste ni att det Varje dag föds ett barn mer än 12 veckor för tidigt (vecka 28) i Sverige. Och 6,5 % av alla barn är för tidigt födda (innan vecka 37). Det är nästan tjugo barn om dagen. Vid en extremt för tidig födsel har mammans mjölkproduktion inte kommit igång och precis som för fullgångna barn är bröstmjölk nödvändigt.Du som ammar kan hjälpa dessa barn  genom att donera bröstmjölk via en modersmjölkbank upp till att ditt barn är 3 månader gammalt. Om du blir bröstmjölksdonator blir du delaktig i att skapa en friskare och tryggare början på livet för prematurfödda bebisar.Just nu erbjuder Philips avent en gratis bröstpump värde 549 kr till alla nya donatorer. Läs här.

För att donera kontaktar ni ert landstings modersmjölkcentral. Ekonomisk ersättning utgår till dig som bröstmjölksdonator. Denna ersättning är skattefri.

brostpump.png

                                                                      

Kommentera